Konserter

2018


Ellen Arkbro
Lördag 24/2 14.00–15.00
Plats: Våning 3
Fri entré


Ellen Arkbro är tonsättare och ljudkonstnär från Stockholm. 2017 släppte hon sin debutskiva på Subtext Recordings med inspelningar av musik för orgel och brassinstrument. På senare tid har Arkbro framfört ny musik för orgel och elektronik runt om i Europa.


Torsdag 1/3 19.00–20.00
Jäverling, Von Euler – Musik inspirerad av Kullahusets hemlighet (Sten Eklund, 1971)
Plats: Vasasalen 
Fri entré

Von Euler och Jäverling har med utgångspunkt från Sten Eklunds (1942-2009) närmast kultförklarade verk Kullahusets hemlighet, försökt skapa en tonvärld med syfte att addera ytterligare en dimension i upplevelsen av Kullahusområdet. Traditionella instrument blandas med elektronik och bakgrundsljud för att förstärka bilden av det mystiska och oförklarliga i verket samt belysa konflikten mellan avancerad teknologi, natur och miljö.
 
I samarbete med UKK
Lördag 24/3 14.00–15.00
Kali Malone
Plats: Våning 3
Fri entré 

Kali Malone, tonsättare och musiker från Colorado, USA, numera bosatt i Stockholm. I hennes senaste soloprojekt undersöker hon hur tonarter kan användas i kompositioner på ett minimalistiskt vis för modulärsyntar, sträng- och blåsinstrument samt piporgel och elgitarr. Malone är också aktiv i grupper som Hästköttskandalen, Upper Glossa tillsammans med Caterina Barbieri, Sorrowing Christ och Swap Babies. Hon har tidigare spelat på bland annat Berlin Atonal och Norbergfestival.

Torsdag 19/4 19.00–20.00
Mariam The Believer
Plats: Vasasalen
Fri entré


Konsert med material från Mariam Wallentins, eller The Believers hyllade andra soloalbum, Love Everything (2017). Love Everythings innersta kärna är en samling klara popmelodier där pianot flödar av harmonier som understryker Wallentins kraftfulla och råa röst. Ballader går mot strömmen och bryts av förändrade rytmsekvenser.

I samarbete med UKK10 januari 2018